Log in
Resultaten: 1 - 6 van 6 in 0.09 seconden
ALLE
 

Geselecteerde filters
Sorteer
Merken
Kleuren
Maten

Gaggia espresso-apparaat

Actuele aanbiedingen van bekende winkels én webwinkels op één website verzameld!

Gaggia espressomachines, modieus, snel en persoonlijk

Espresso, Italiaanse koffie

Espresso is een drank op basis van koffiebonen, op Italiaanse wijze bereid. Espresso onderscheid zich van Nederlandse koffie door de hoge druk van zeer heet water of stoom waarmee de drank bereid wordt. Om espresso te maken wordt meestal een espressomachine gebruikt. Een goede kop espresso is bedekt met een karakteristiek en smakelijk laagje van wat in het Italiaans crema of schiumi schiumi genoemd wordt. Dit is de smakelijke schuimlaag op de espresso. Deze manier van koffiebereiding is in 1901 bedacht en heeft sindsdien de hele wereld veroverd.
Meer informatie[Vervolg informatie]
Espresso is persoonlijk

Espresso komt niet uit een kan, er wordt per espressokop een brouwsessie gehouden. Dit maakt espresso een meer persoonlijke kop koffie, een krachtige kop koffie speciaal voor u! De machine heeft ook veel snelheid, het bereiden van een kop wordt gemeten in seconden, terwijl het zetten van een kan koffie een kwestie van minuten is.

Gaggia, de espresso innovator

Misschien de best aangeschreven firma op het gebied van espressomachines is de Milanese firma Gaggia. Oorspronkelijk waren alle machines van het Bezzera-type. Deze Bezzera-type espressomachines maakten gebruik van gloeiendhete stoom onder druk om espressokoffie uit gemalen koffiebonen te persen. De druk van de stoom was nodig om het water door de koffie te persen. Maar de hete stoom schroeide de koffiebonen en maakte de toenmalige espresso bitter. De Italiaanse barman Gaggia bedacht een systeem om heet water door gemalen koffiebonen te persen, zonder het water zover te verhitten dat het stoom werd. Door gebruik te maken van een zuiger met een veer werd de druk opgewekt om het hete water door de gemalen koffiebonen te persen. De veer werd toen nog gespannen met een karakteristieke hendel. Zo werd de volledige smaak uit de koffieboon gehaald zonder te schroeien en het resultaat is een espresso zonder bittere smaak.

Gaggia verovert Itali

In 1948 begon Achille Gaggia zijn vernieuwende machines te leveren. De nieuwe, milde smaak van espresso sloeg in Itali in als een bom en het Italiaanse publiek herkende de superieure smaak meteen. Overal werden in espressobars de oude Bezzera-type espressomachines vervangen door de Gaggia espressomachines met hun typische bedieningshendels. De eerste tientallen jaren werden Gaggiamachines alleen geleverd aan espressobars en dergelijke commercile aanbieders van espresso en cappuccino. Na Itali begon men ook in de overige Europese landen, het Midden-Oosten en de VS espresso te drinken. Internationaal was Gaggia de toonaangevende leverancier van professionele espressomachines.

Gaggia betreedt de gezinsmarkt

Het motto van Gaggia is "Tradizione in Continua Evoluzione". Dat wil zeggen "Traditie in voortdurende Ontwikkeling". Het bedrijf heeft dit motto altijd weten waar te maken. Zo begon het bedrijf in 1977 ook de "Baby Gaggia" espressomachine te leveren. Deze kleine espressomachine maakt het mogelijk om thuis espresso te maken van de kwaliteit die men van een Italiaanse espressobar mag verwachten. De innovatieve Gaggia machines zijn nog steeds toonaangevend op het gebied van het maken van espresso en cappuccino voor cafes, bars en de thuisbrouwer van smakelijke koffie. Huidige machines zijn doorgaans sterk geautomatiseerd en kunnen met behulp van een druk op de knop bediend worden. Het op druk brengen van het water gebeurd niet meer door een hendel, hoewel je dat in nostalgische Italiaanse espressobars nog wel tegenkomt. Ook in het buitenland was er grote vraag naar een espressomachine waarmee men thuis espresso bereiden kan. Gaggia espressoapparaat aanschaf- en gebruikskosten Een espressomachine van Gaggia kost algauw ruim 300 Euro inclusief verzendkosten. Een Senseo of Nespresso kost rond de 100 Euro. Belangrijk is te bedenken dat de Senseo alleen gebruikt kunnen worden met hun exclusieve koffiepads. Espressomachines als van Gaggia worden geladen met gewone koffie uit een pak. En hoewel Senseo koffiepads in prijs concurrerend zijn namelijk ongeveer 5 tot 15 cent per kop, kosten de exclusieve Nespressopads 33 tot 37 cent per kopje. Per kop espresso uit een Gaggia espressomachine kost de benodigde losse koffie ruwweg 4 tot 24 cent per kop in prijzen van 2011. Een Nespresso is dus op het gebied van de gebruikskosten duidelijk minder voordelig dan de concurrentie.

Achtergrond Fabrikant Gaggia

Gaggia is een Italiaans bedrijf gevestigd in de gemeente Robecco sul Naviglio. Het stadje ligt twintig kilometer westelijk van Milaan in de Italiaanse Po-vlakte. Het bedrijf fabriceert hoogwaardige espresso- en cappuccino-apparaten, alsmede kleine keukenmachines. Het bedrijf is eigendom van Saeco. Saeco is op haar beurt weer onderdeel van de Nederlandse consumentenelectronicafirma Philips. Bekijk een mooi en leerzaam filmpje over het maken van espresso met een Gaggia Classic.

Naar boven